Heel Vlaanderen wil dakisolatie las is dit weekend in de krant. Ik hoor daar ook bij. Maar vooraleer ik mijn zoldervloer kan isoleren moet ik er eerst eentje hebben. Dat werkje heeft mij 3 septemberweekends gekost. Op wat logistieke steun van mijn papa en mijn twee schoonbroers na heb ik alles helemaal alleen gedaan. OSB platen bestellen, naar het eerste verdiep dragen, naar de zolder heffen, op maat zagen, vastschroeven. De hele rim ram.

Het eerste weekend was het ergste. Buiten was het nog een graad of 20, maar onder het niet geïsoleerde dak misschien wel 40. Meer dan 5 liter water heb ik per dag gedronken en niet eens naar het toilet moeten gaan. Mijn kleren waren nat van het zweet alsof ik in een zwembad gesprongen was.

Hoewel ik het nog nooit gedaan heb, viel het heel goed mee om de OSB platen te plaatsen. Gewoon je hoofd erbij houden en ja: meten is weten x 2. Het eerste weekend heb ik 60m² OSB platen geplaatst, het tweede weekend ongeveer 40m² oude vezelplaat (die al op zolder lag) herschikt en een nieuwe rand voor het zolderluik gemaakt, en het 3 de weekend heb ik alles opgeruimd en gestofzuigd. 3 weken innerlijke rust. Ideaal om de stress op het werk te vergeten, en niemand die mij kon storen. We hebben immers geen zoldertrap, dus was het voor Golb Jr. en Mrs. Golb onmogelijk om in de weg te lopen 🙂

Zicht van oost naar west:
Attic

Zicht van west naar oost:
Attic

De foto’s zijn gemaakt vanaf het statief, met de zelfontspanner. 30 seconden belichtingstijd. Het licht heb ik erin “geschilderd” met mijn zaklamp.

Volgende week komen ze de isolatie aanbrengen. Ik ben echt benieuwd naar het resultaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.