Bestetarief.be was gisteren onrechtstreeks de aanleiding van een zeer hoog bezoekers aantal op deze blog. Even was er lichte paniek, want ik had geen idee vanwaar de hits kwamen en ik vreesde voor een aanval van één of andere klik robot.

Nergens vond ik een site die vandaag speciaal naar golb.be linkte en de laatste dagen heb ik ook niets spectaculairs geschreven.

Gelukkig brachten mijn uitgebreide statistieken deze morgen meer duidelijkheid. Bereken zelf uw goedkoopste gsm tarief was de meest bezochte pagina van de dag. Het vreemde van de zaak was dat niet een directe link, maar google.be de meest voorkomende instapbron was, en wel met de zoekwoorden “beste tarief”, “het beste tarief” en “het best tarief”. Wat kan dat geweest zijn? Een grootschalige internetcursus voor 1000 senioren? Maar de ip adressen waren allemaal verschillend, en uiteraard veelal uit België.

Misschien was er iets over op het nieuws? En jawel hoor: deredactie.be -> nieuws -> binnenland. In plaats van direct de gegeven url in te tikken gingen blijkbaar veel mensen opzoek naar beste tarief via Google, iets wat ik alleen maar kan toejuichen!

Bestetarief.be is dat nu eigenlijk wat? Buiten het feit dat de snelheid voorlopig gene vette is wel ja. Er wordt rekening gehouden met binnen- en buitenlandse gesprekken voor mobiele telefonie, met down- en uploadsnelheden voor breedband internet, met sociale tarieven, postcodes, helpdesk, call check up en – niet onbelangrijk voor veel mensen – fysieke verkooppunten.

Andere eerder verschenen berekeningmodules hielden hier geen rekening mee, zodat grote providers als Belgacom, Proximus, Mobistar of Telenet zelden bovenaan stonden als beste keuze. Die plaatsen werden steevast ingenomen door eerder exotische kleine providers, als dan niet MVNO’s op het Base netwerk. Nu wordt er dus ook rekening gehouden met factoren als extra dienstverlening en fysieke bereikbaarheid. Je krijgt dus voor jou wensen het beste tarief voorgeschoteld, en dat is een goede woordkeuze. Het is niet per definitie het goedkoopste.

Golb

Recent Posts

To Do List For 2024

Porting the Autmatic Magnetic Loop Tuner project to the Teensy 4.0 platform Building a Nano…

5 months ago

Klein Gelukske – Opinel 9

In de kringloopwinkel een spiksplinternieuwe Opinel 9 vinden, met het originele antidiefstal stripje er nog…

11 months ago

Z-Match – Soldering It All Together

Now that the two toroids are prepared, and everything is already mounted into the enclosure…

1 year ago

Z-Match – Winding Toroid T2

The project descibes to use a FT37-43 toroid. This toroid is manufactured by Amidon. I'm…

1 year ago

Z-Match – Winding Toroid T1

Green wire, 5 turns Start with the green wire. In the parts list it is…

1 year ago

Z Match – Preparing The Enclosure

The original design features the Radio-Shack P/N 270-233 box, wich measures 5" 1/16 x 2"…

1 year ago