Categories: Nieuws

Sans Papiers Bezetten Torenkranen

Deze middag ben ik net zoals gisteren eens een kijkje gaan nemen bij de (hongerstakende) sans papiers die de torenkranen nabij het De Bouckèreplein bezetten.

Gisteren was het er vrij rustig. Er zat ook nog niet zoveel volk ik de kranen en er waren weinig toeschouwers. Politie was er ook nergens te zien. Ik kon tot aan de kraan komen, en zonder veel moeite te moeten doen zou ik er ook in kunnen kruipen. Gisteren avond zijn nog eens 17 andere asielzoekers in de torenkranen gekropen.

Vandaag was er heel wat meer volk. Meer asielzoekers, meer politie, meer sympathisanten en meer tegenstanders. Niet dat er mensen liepen te scanderen dat ze hun actie moesten stopzetten en dat ze uit die kranen moesten komen, maar de meeste mensen vonden het geen goed idee wat die gasten daar aan het uitvoeren waren.

Niet alle bezetters zijn honger- en dorststakers. Zoals je op onderstaande foto’s kan zien, hebben sommigen een voorraadje water bij.

Om normaal te functioneren heeft een mens anderhalve to twee liter vocht per dag nodig. Wie eet heeft zelfs wat meer nodig, omdat de spijsvertering vocht verbruikt. Wie meer dan 12% vocht verliest, wat overeenkomt met ongeveer 3 dagen, sterft. Wie zelfs al maar 10% vocht verliest kan al niet meer bewegen. Als ze ervoor kunnen zorgen dat er geen water aangedragen wordt, dan zal de actie dus binnen de 3 dagen afgelopen zijn. Ik ben benieuwd…

Golb

View Comments

  • Ondertussen zijn we weer allemaal naar beneden gekomen. De laatste is deze morgen (03:30)van op 10m hoogte naar beneden gevallen, en verkeerde een tijd in levensgevaar.

    Volgens sympathisanten ging het om een ongeluk en niet om een wanhoopsdaad.

Share
Published by
Golb

Recent Posts

To Do List For 2024

Porting the Autmatic Magnetic Loop Tuner project to the Teensy 4.0 platform Building a Nano…

5 months ago

Klein Gelukske – Opinel 9

In de kringloopwinkel een spiksplinternieuwe Opinel 9 vinden, met het originele antidiefstal stripje er nog…

11 months ago

Z-Match – Soldering It All Together

Now that the two toroids are prepared, and everything is already mounted into the enclosure…

1 year ago

Z-Match – Winding Toroid T2

The project descibes to use a FT37-43 toroid. This toroid is manufactured by Amidon. I'm…

1 year ago

Z-Match – Winding Toroid T1

Green wire, 5 turns Start with the green wire. In the parts list it is…

1 year ago

Z Match – Preparing The Enclosure

The original design features the Radio-Shack P/N 270-233 box, wich measures 5" 1/16 x 2"…

1 year ago