Categories: Telecom

Haat-Liefde-Verhouding Helpdeskmedewerkers

Helpdeskmedewerkers, we kunnen er niet meer zonder. Sommige zijn vriendelijk en beleefd, andere eerder wat aangebrand. Sommige kunnen je helpen, andere doen moeilijk.

Maar ik ben dan ook een moeilijke klant hé. Ik ben de klant die naar zijn kredietkaart maatschappij belt om te eisen dat ze eindelijk eens het juiste adres op de uitgavenstaten zetten. Ik ben de klant die naar Belgacom belt om te zeggen dat zijn i-Talk niet werkte. En ik ben ook de klant die geen zin heeft om een dag verlof te nemen om iemand van de netbeheerder zijn meterstand te laten opnemen.

Je moet een gans uur thuis zijn. Op de site staat: een uur tussen 8u00 en 20u00, maar als je dan belt dan kan het alleen nog maar op maandag tussen 9u00 en 10u00 en woensdag tussen 17u00 en 18u00. Geen probleem zeg ik dan, ik ben om 17u30 thuis, dat is tussen 17u00 en 18u00. Zet er maar een opmerking bij voor de meteropnemer. Neen, meneer, blablabla dat gaat niet. Krijg je nog een heel verhaal te horen dat je maar aan je buren moet vragen of iemand van de familie. Neen ik doe dat niet, ik val niemand lastig met van die onnozele dingen. Ik bel later nog eens terug. Klik.

Wetend dat niet alle callcenters uitgerust zijn met call historiek of call follow systemen hang ik op en bel ik meteen terug. Krijg ik Cindy aan de lijn. Dag Cindy, ik wil een afspraak maken om de meterstand te laten opnemen. Ik ben thuis vanaf 17u30. Ah meneer, dan nemen we het tijdslot tussen 17u00 en 18u00 en ik zet er een opmerking bij. Schitterend! Wat bij de ene onmogelijk is, is de normaalste zaak voor de andere.

Gelukkig is nog niet alles vervangen door computers, want “computer says no!”

Golb

Share
Published by
Golb

Recent Posts

To Do List For 2024

Porting the Autmatic Magnetic Loop Tuner project to the Teensy 4.0 platform Building a Nano…

5 months ago

Klein Gelukske – Opinel 9

In de kringloopwinkel een spiksplinternieuwe Opinel 9 vinden, met het originele antidiefstal stripje er nog…

11 months ago

Z-Match – Soldering It All Together

Now that the two toroids are prepared, and everything is already mounted into the enclosure…

1 year ago

Z-Match – Winding Toroid T2

The project descibes to use a FT37-43 toroid. This toroid is manufactured by Amidon. I'm…

1 year ago

Z-Match – Winding Toroid T1

Green wire, 5 turns Start with the green wire. In the parts list it is…

1 year ago

Z Match – Preparing The Enclosure

The original design features the Radio-Shack P/N 270-233 box, wich measures 5" 1/16 x 2"…

1 year ago