Hoe maak je een wenende baby rustig?

Wie wijn drinkt heeft het wel al meegemaakt: na een tijdje wordt je er rustig van. Eerst lollig aangeschoten, dan dronken, vervolgens straal bezopen en als laatst knock out (= rustig). Over de hoofdpijn die je achteraf hebt wanneer je goedkope met antivries aangelengde – van niet nader te vernoeme origine – wijn drinkt, hebben we het deze keer niet.

Op diezelfde manier kan je ook een baby rustig maken. Gewoon een goeie geut in zijn papfleske en drinken maar. Je kan ook glüwhein geven, die kan je lekker warm maken.

Mijn Japans is niet echt uitstekend, maar in het onderstaande filmpje tonen ze nog een mogelijkheid om een baby rustig te krijgen met wijn. Neem wat wijn in je mond en gorgel (lucht inademen door een klein gaatje dat je maakt met je lippen, terwijl je de wijn nog in je mond hebt). Wat verder in het filmpje tonen ze dat dit ook perfect met water kan, maar dat is minder spectaculair.

“Jah, *hips*, sorry *hips*, de kleine wou nie *hips* slape…”


Golb

Dertiger, echtgenoot, papa. Longboarder met Ti in de pols, bushcrafter, geek. Introvert, fotograaf, motard en radio amateur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.