Daar Zakt Mijn Broek Van Af

Ik draag al meer dan 10 jaar Rigs jeansbroeken. Eerst de Sixteen, daarna de Bootfit, met knopen of met rits, dat maakte zoveel niet uit. De laatste Rigs broeken die ik heb kunnen kopen was tijdens een grote uitverkoop, zo een drie tal jaar geleden. Rigs broeken kostte tussen de 120 en 150 euro per stuk. Veel geld, dat wel, maar ze zaten als gegoten. Echt waar, een “goedkoop” alternatief uit de JBC of zelfs van Levis kunnen er niet aan tippen.

Jammer genoeg vind ik hier in de buurt geen Rigs jeansbroeken meer. Geen idee hoe dat komt. De afgelopen drie jaar heb ik elke seizoen in het pashokje gestaan en andere jeansmerken geprobeerd. Geen enkele broek zat zo goed als eender welke broek uit mijn Rigs verzameling. In het begin is dat niet erg. Ik had tijdens die laatste uitverkoop immers genoeg broeken gekocht om even verder te kunnen. Maar naarmate de tijd verstrijkt begint ook een Rigs jeansbroek te verslijten.

Ik kon echt niet meer langer wachten om nieuwe jeans te kopen, en zo stond ik dus deze week in een pashokje. Ik trok een broek aan van het merk Wrangler, dat maar de helft kost van een Rigs. ‘t Zal wel weer niks zijn dacht ik, maar tot mijn grote verbazing paste ze wel. Ze paste zelfs perfect. Niet te strakke pijpen, niet te vast rond mijn middel en prima rond de heupen. Die gaat mee dacht ik, en zo geschiedde het…

Blijkt nu, dat als je de jeans een tijdje aan hebt, dat die begint te rekken. Ja dat is normaal, dat doet een Rigs ook, maar die rekken wel gelijkmatig. Deze broek dus niet. Ze rekt alleen aan de bovenkant, ideaal voor een mooie bouwvakkersdecolleté. Je kan ze wel weer optrekken, en dan zit ze weer goed, maar ze zakt telkens weer af. En neen, ik ga niet rondlopen met bretellen. Man, ik haat dat!

In de winkel leek ze nog perfect, maar als je even hebt gezeten, of van je fiets stapt, dan is het om zeep.
Daar zakt mijn broek van af, letterlijk!

Golb

Dertiger, echtgenoot, papa. Longboarder met Ti in de pols, bushcrafter, geek. Introvert, fotograaf, motard en radio amateur.

2 thoughts to “Daar Zakt Mijn Broek Van Af”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.