Bruine Pizza

Benodigdheden voor vier grote pizza’s:Pizza
– 500 gr volkoren bloem
– kaas en/of hesp en/of salami en/of etc…
– gist, of een zakje poedergist
– een blik tomatenpuree

Meng eest de bloem en de gist droog onder elkaar. Dan voeg je water toe tijdens het kenden, totdat je een stevige massa deeg krijgt die niet meer aan je vingers blijft plakken. Deel het deeg in 4 delen en laat ze ene half uurtje rusten onder een handdoek, op een warme plaats. Daarna de bollen uitrollen tot een pizza boden en garneren met tomatenpuree (eerst fijn mixen), anjuin, kappertjes, oregano, kaas, hesp, etc etc…

Zet de pizza’s in de oven op 200-250 graden en 20 tot 30 minuten later is je pizza klaar…

Smullen maar!

Golb

Dertiger, echtgenoot, papa. Longboarder met Ti in de pols, bushcrafter, geek. Introvert, fotograaf, motard en radio amateur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.