Ik heb al regelmatig inktvis gegeten, maar dat waren steeds diepvries exemplaren, of inktvissen die een dag of twee oud waren. Nu we in Sicilië zijn, is het dus het moment om eens verse inktvis te eten. Het leek een simpele opdracht om bij de visboer langs te gaan en een hoop inktvis te kopen, ware het niet dat het in augustus het toeristisch hoogseizoen is en de hotels en restaurants de lokale visboeren gewoon leegkopen. We moesten de inktvis dus bestellen en een dag later terugkomen.

Deze inktvis is klaar om in de kookpot te gooien.
Polpo raw

En zo ziet de inktvis er uit als hij gaar is. Op smaak brengen met citroen en smullen maar.
Polpo cooked

Je kan de inktvis in zijn geheel opeten. Van tentakel tot en met de kop. Alleen zit er in de kop een brei waar je liefhebber van moet zijn. Je kan het qua smaak het best vergelijken met fois gras gecombineerd met bloedworst en lever. Ik lust het wel, maar meer dan een koffielepeltje hoef ik er toch niet van.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.